Twee uitbreidingen gepland voor World of Warcraft

Blizzard Entertainment werkt aan twee nieuwe uitbreidingen voor World of Warcraft. Na de vierde uitbreiding, Mists of Pandaria, moet World of Warcraft weer een game worden met een grimmig verhaal. Dat zei operationeel directeur Paul Sams tegen het tijdschrift Computer and Videogames.

Na gevechten tegen eindbazen als Illidan Stormrage, Arthas The Lich King en de draak Deathwing is Mists of Pandaria de eerste uitbreiding die niet draait om een grote baas. Volgens Blizzard staat het ontdekken van nieuwe gebieden centraal in deze vierde uitbreiding.

World of Warcraft: Mists of Pandaria wordt op dit moment getest door een selecte groep gamers. In deze vierde uitbreiding staat de introductie van de Pandaren, een nieuw ras binnen de gamewereld, centraal.

Blizzard introduceert verschillende nieuwigheden om spelers lid te laten worden van het spel, waaronder nieuwe krachten en uitdagende opdrachten die gamers in groepsverband moeten doorlopen. Maandelijks moet ongeveer twaalf euro betaald worden. In minder dan twee jaar tijd is het abonnees gedaald van twaalf miljoen naar 10,3 miljoen.