Geen stunt tafeltennissters tegen Singapore op WK

De Nederlandse tafeltennissters hebben op het WK voor landenteams niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Singapore. De regerend wereldkampioen was woensdag in Dortmund met 3-1 te sterk. Li Jiao zette Oranje nog wel op voorsprong, maar daarna gingen Li Jie (2x) en Linda Creemers onderuit. Het was Nederlands' eerste nederlaag na drie overwinningen.

Even leek een sensatie in de maak, toen Li Jiao na een 0-2 achterstand de nummer vijf van de wereld, Feng Tianwei, met 3-2 versloeg. Li Jie bood de volgende partij de mondiale nummer acht Wang Yugeu goed partij, maar verloor toch met 2-3. In de derde partij was Linda Creemers kansloos, waarna Li Jie in de vierde wedstrijd tegen Tianwei het tij niet meer kon keren.

Later op de dag speelt Nederland zijn laatste groepsduel tegen Noord-Korea. Oranje neemt momenteel de tweede plaats van groep B in, achter Singapore, dat alle wedstrijden won. De poulewinnaars plaatsen zich direct voor de kwartfinale, de nummers twee en drie spelen nog een extra wedstrijd om te bepalen wie er doorgaat naar de laatste acht.