Karthikeyan: "Onprofessioneel van Vettel"

Narain Karthikeyan is niet blij met de uitlatingen die regerend wereldkampioen Sebastian Vettel aan zijn adres heeft geuit na afloop van de Grand Prix van Maleisië. De Red Bull-coureur botste bij het inhalen van de HRT-rijder op Karthikeyan en liet op de baan al merken niet blij te zijn.

Vettel toonde eerst op de baan het internationale gebaar van vriendschap richting Karthikeyan en noemde hem later in de media een komkommer en een idioot. "Zeer onprofessioneel van hem. Volgens mij is hij gewoon erg gefrustreerd over het feit hij zo'n moeilijk begin van het seizoen kent, na twee jaar lang te hebben gedomineerd," zei Karthikeyan hierover tegen de Deccan Chronicle.

"Het is zeer onprofessioneel van hem om mij de schuld te geven van het incident. Hij heeft zichzelf in diskrediet gebracht met deze denigrerende opmerking. Maar ondanks wat Sebastian gezegd heeft, heb ik nog steeds erg veel ontzag voor wat hij in korte tijd bereikt heeft in deze sport," zei de HRT-rijder die voor het incident twintig strafseconden kreeg en hierdoor achter teamgenoot Pedro de la Rosa laatste werd.

De Indiër vindt dat de toprijders sowieso wel meer respect mogen hebben voor de coureus die over een mindere auto beschikken. "Wij hebben alle recht om daar te rijden. De regel is dat je als achterligger aan de kant moet als je een blauwe vlag krijgt, de regel is niet dat je volledig van de baan moet. Omdat hij een goede auto heeft, hoeft hij anderen nog geen idioot te noemen. Ik heb races gewonnen in andere raceklasses en op pole-position gestaan voor Macau. Ik heb geen goedkeuring van Vettel nodig om mee te mogen doen."