Filmstudio stopt promotie na dood tiener

De promotie voor de komedie Neighborhood Watch wordt stilgelegd in de Verenigde Staten. Filmstudio Twentieth Century Fox vindt het materiaal over de melige film over buurtwachten te gevoelig nadat een buurtwacht in Florida vorige maand de ongewapende tiener Trayvon Martin doodschoot.

De filmstudio maakte dinsdag bekend dat de promotie in Florida per direct wordt stilgelegd en in de rest van de VS wordt afgebouwd. In de komedie spelen Ben Stiller en Vince Vaughn vaders die zich verenigen in een buurtwacht. Uiteindelijk moeten ze tegen buitenaardse wezens vechten.

Twentieth Century Fox benadrukt dat Neighborhood Watch 'absoluut geen verband houdt met de tragische gebeurtenissen in Florida' en dat de studio 'zeer behoedzaam met de moordzaak omgaat'. De film komt wel gewoon uit: aan de andere kant van de oceaan in juli en een maand later in Nederland.

Vorige maand werd de 17-jarige Martin door de buurtwacht George Zimmerman doodgeschoten in de stad Sanford. De zaak doet in de VS veel stof opwaaien, omdat Zimmerman niet wordt vervolgd. Hij zegt dat de ongewapende Martin zich verdacht gedroeg en dat hij schoot uit zelfverdediging.