'McClaren in beeld als technisch directeur FA'

FC Twente raakt trainer Steve McClaren mogelijk alweer kwijt. Volgens de Daily Mail is de 50-jarige oefenmeester in beeld bij de Engelse voetbalbond FA om aan de slag te gaan als technisch directeur. McClaren is pas weer een paar maanden in dienst bij de Tukkers, maar beleeft een teleurstellende terugkeer. Onder zijn leiding werd Twente uitgeschakeld in de Europa League en op achterstand gezet in de competitie.

De FA wil na tien jaar weer een technisch directeur aanstellen en ziet in McClaren een belangrijke kandidaat. De Engelsman was al eerder werkzaam voor de voetbalbond. Van 2006 tot 2008 had hij als bondscoach de leiding over de Three Lions. McClaren wist zich niet te plaatsen voor het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk.

McClaren maakte daarvoor naam in Engeland door met Middlesbrough in 2004 de League Cup te winnen en twee jaar later de finale van de UEFA Cup te bereiken. Met Twente won hij in 2010 de landstitel, waarna hij vertrok naar VfL Wolfsburg. Na zijn ontslag in Duitsland en een mislukt avontuur bij Nottingham Forrest haalde Twente McClaren begin januari terug om Co Adriaanse op te volgen.


'McClaren in beeld als technisch directeur FA' (Foto: Novum)