Uitslag Ajax - PSV

Ajax heeft de aansluiting met koploper AZ in de Eredivisie weten te behouden. De Amsterdammers wisten de topper tegen een kansloos PSV af te sluiten met een 2-0 overwinning en bleven daarmee op één punt van de Alkmaarders. De doelpunten werden gemaakt door Ismaïl Aissati en Siem de Jong.

In de eerste helft gebeurde er weinig spectaculairs in de ArenA. Ajax was iets beter dan PSV, maar wist nauwelijks iets te creëren. Een schot van Aissati en een vrije trap van Jan Vertonghen waren de belangrijkste wapenfeiten van de thuisploeg, die PSV geen één keer gevaarlijk zag worden.

Na rust gebeurde er al snel veel meer. Binnen 30 seconden stuitte Tim Matavz op Vermeer, terwijl een schot van Christian Eriksen in het zijnet belandde. Zakaria Labyad kon niet lang daarna door op Kenneth Vermeer, maar speelde de bal net te ver voor zich uit.

Eriksen zoekt Strootman op. (Foto: Pro Shots)

Na elf minuten in de tweede helft was het raak voor Ajax, toen Aissati een bal vanaf de zijkant over PSV-keeper Tyton krulde. Vijf minuten later wist de regerende landskampioen de voorsprong te verdubbelen. Aissati ging over het been van Marcelo en kreeg een penalty. Deze werd verzilverd door De Jong.

De tegengoals inspireerden de Eindhovenaren nauwelijks om meer de aanval te zoeken. Het ging Ajax wel iets meer onder druk zetten, maar echte kansen waren er niet te noteren. Ajax leek het ook wel best te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor de Amsterdammers.