[Bundesliga] Bayern wint, Gladbach onderuit

Bayern München heeft de hoop op de Duitse titel nog niet opgegeven. Door een 2-1 thuiszege op Hannover houdt de ploeg van trainer Jupp Heynckes koploper Borussia Dortmund in het vizier. Nummer drie Borussia Mönchengladbach ging thuis verrassend met 2-1 onderuit tegen Hoffenheim.

Bayern maakte drie dagen na de zware bekerwedstrijd tegen Gladbach nog een vermoeide indruk, maar wist puntverlies net te voorkomen. Kort voor rust maakte Toni Kroos er na voorbereidend werk van Arjen Robben 1-0 van, de 23e competitiegoal van Mario Gomez betekende na ruim een uur de 2-0.

In de slotfase bracht Hannover Bayern toch nog serieus in de problemen. Invaller Didier Ya Konan maakte er in de 74e minuut met een halve omhaal 2-1 van. Mame Biram Diouf liet kort daarna van dichtbij de kans op de gelijkmaker liggen.

Bayern brengt de achterstand op Dortmund voorlopig terug tot twee punten, maar de koploper heeft zondag nog de uitwedstrijd tegen Köln tegoed.

Gladbach moet de hoop op de landstitel definitief opbergen. Een 1-0 voorsprong tegen Hoffenheim werd in het laatste kwartier verspeeld: 1-2. Roel Brouwers (Gladbach) en Ryan Babel (Hoffenheim) stonden in de basis. Edson Braafheid bleef bij de bezoekers op de bank.

Het Augsburg van trainer Jos Luhukay kaapte een puntje weg bij Werder Bremen. Paul Verhaegh maakte diep in blessuretijd de gelijkmaker: 1-1.

Bayern wint, Gladbach onderuit (Foto: Novum)