Isner verslaat Davydenko in Miami

John Isner heeft de derde ronde van het masterstoernooi in Miami bereikt. De als tiende geplaatste thuisfavoriet was vrijdag met 2-6, 6-3 en 6-4 te sterk voor de Oekraïner Nikolay Davydenko. Isner klaarde de klus in één uur en 45 minuten. In de volgende ronde treft hij de Duitser Florian Mayer (19), die Ivan Dödig uitschakelde: 6-4 en 7-5.

Jo-Wilfried Tsonga en Janko Tipsarevic plaatsten zich ook voor de derde ronde. De als zesde geplaatste Fransman stuurde de Belg Xavier Malisse naar huis met 7-5 en 7-5. Tipsarevic, als negende geplaatst, was de Argentijn David Nalbandian de baas met 7-5 en 6-3.

Bij de vrouwen was voor Vera Zvonareva de tweede ronde het eindstation. De Russin verloor verrassend met 6-4 en 6-3 van de Spaanse Garbine Muguruza Blanco, die met een wildcard was toegelaten tot het hoofdschema.

De Poolse Agnieszka Radwanska en Ana Ivanovic uit Servië sloegen zich wel een ronde verder. Radwanska was overtuigend met tweemaal 6-1 te sterk voor de Amerikaanse Madison Keys. Ivanovic versloeg met Vania King een andere thuisspeler: 6-4 en 7-5.


Isner verslaat Davydenko in Miami (Foto: Novum)