Student dwingt dief om tv terug aan te sluiten

Toen de 23-jarige student Jeroen van der Mark vorige week thuiskwam in zijn woning aan de Bandoengstraat in Groningen zag hij tot zijn schrik dat er een ruitje van zijn woning was ingetikt. Eenmaal binnen was er van alles weg en stonden de terrasdeuren open. De sociologiestudent die niet bang is aangelegd zag de dief even verderop proberen weg te komen op een fiets.

Zonder te twijfelen ging hij erachteraan en trapte de dief met twee welgemikte 'tikjes op zijn lever' van zijn fiets af. De dief, volledig overdonderd hierdoor, bracht de gestolen spullen netjes terug en sloot, weliswaar onder dwang, zelfs de televisie en computer weer netjes aan.

Toen dat gebeurd was besloot de student, die ook een fanatiek vechtsporter is, eerst een rondje door zijn huis te lopen met de inbreker om wat gratis beveiligingstips te krijgen. Toen hij uiteindelijk de politie belde om de inbreker op te laten halen, keken die vooral verbaasd omdat deze zo rustig zat te wachten.

Jeroen vertelt: "De politie keek vooral heel raar op: hij zat zo rustig op m'n bank te wachten. Ik had medelijden en heb hem nog een broodje pindakaas en wat te drinken aangeboden. In de cel zou het nog wel even duren voor hij wat kon eten. Tussendoor zijn we trouwens nog wel even naar buiten geweest om zijn fiets op slot te zetten. Een fiets in deze buurt is zo weg."

Jeroen van der Mark
De 23-jarige Jeroen van der Mark (© foto: Jeroen van der Mark)