Woeste automobilist smijt fietser in sloot

Een agressieve automobilist heeft donderdagmiddag in het Utrechtse Snelrewaard een bejaarde fietser met fiets en al in het water gegooid. Het 69-jarige slachtoffer uit Woerden kon na veel moeite met een stok uit de 75 centimeter diepe sloot worden getrokken, laat de politie weten.

Het slachtoffer fietste rond 14.00 uur met zijn vrouw over de Noord-Linschoterzandweg en ging aan de kant om een toeterende auto te laten passeren. Bij het inhalen moest de 47-jarige bestuurder uit Oudewater uitwijken voor fietsers uit de andere richting, waardoor hij de vrouw van het slachtoffer afsneed.

De vrouw klopte op het zijraam van de automobilist om verhaal te halen, waarop die woest uitstapte. Na wat geruzie smeet hij haar man in het water.

Kennelijk had de dader gelijk spijt, want hij probeerde de Woerdenaar uit het water te halen. Door de steile en gladde kant lukte dit echter niet meteen. Een voorbijganger schoot te hulp met een lange stok.

De dader reed weg, maar meldde zich op het politiebureau nadat het slachtoffer aangifte had gedaan. Hij zit vast in afwachting van verder onderzoek.