'NS is logistieke puinhoop'

"De NS laat wederom zien dat onder een masker van fraaie marketing-praatjes in feite een logistieke puinhoop schuilgaat.` Dat stelt de Maatschappij Voor Beter OV in een reactie op het bericht dat de treindienst nog de gehele dag verstoord zal blijven. Donderochtend lag het treinverkeer in en rond Amsterdam plat vanwege een grote sein- en wisselstoring. 

Teletekst spreekt over 'zo veel mogelijk volgens dienstregeling' en dat 'reizigers in ieder geval hun bestemming zullen bereiken'. De reizigersclub vindt dat vaagheden die van nul en generlei waarde zijn. Dat na een storing, die om 9:30 uur was opgelost, het enige tijd kost om de treindienst weer te hervatten is nog tot daar aan toe, maar dat nu blijkt dat het vandaag niet meer goed gaat komen, vindt Voor Beter OV volstrekt onaanvaardbaar.

Dat doet overigens niets af aan het feit dat ook ProRail zijn zaakjes dus niet op orde heeft. Een enkele storing mag nooit in één keer zo’n immens groot gebied treffen en de tijd die nodig was om de storing op te sporen en te herstellen was veel te lang. Het spoor dient de ruggengraat te zijn voor de mobiliteit in ons land, zeker in de regio’s waar de auto geen serieus alternatief vormt. Die rol hebben ProRail en de NS vandaag voor de zoveelste keer niet weten waar te maken, aldus de belangengroep.