Fred van Leer vindt homo's zuur

Stylist Fred van Leer vindt dat homo's elkaar vaak weinig gunnen. "Niet om alles over een kam te scheren, maar homo's zijn zo zuur", zegt de stylist tegen Novum Nieuws. "Ze vinden het leuk als het goed met je gaat, maar het liefst zien ze je op je bek gaan."

Ook tijdens het uitgaan merkt Van Leer, die zelf homo is, dat hij vaak wordt nagekeken. "Als ik een nichtenkroeg binnenkom krijg ik zure blikken en opmerkingen." Hij denkt dat mensen elkaar over het algemeen weinig geluk gunnen. "Alles in het leven wordt je vergeven, behalve succes. Als het goed met je gaat hakken ze je kop eraf."

Ook op Twitter lopen mensen volgens Van Leer vaak te zeuren. "Maar als je wilt zeiken, dan moet je naar het toilet." De stylist kan de kritiek gemakkelijk naast zich neerleggen. "Dat doet me niets. Alleen als mijn familie en vrienden wat zouden zeggen zou ik me zorgen maken."

Van Leer is op weekdagen te zien in het televisieprogramma Shopping Queens. In deze serie strijden vrouwen tegen elkaar door de perfecte outfit te kopen voor een speciale gelegenheid. De stylist geeft zelf ook graag geld uit aan kleding. "De een geeft het aan auto's uit en de ander aan cd's. Ik aan kleding."

Van Leer koopt vooral basisstukken. "Hysterische jasjes met studs en kettingen koop ik niet meer, want die draag je maar een of twee keer." Hoewel de stylist veel geld aan kleding uitgeeft, heeft hij geen gat in de hand." Ik heb van mijn moeder geleerd dat als je een broek wilt kopen, je er ook een op de bank moet hebben staan."