SP-Kamerlid Gesthuizen vrijgelaten

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is woensdagavond vrijgelaten nadat ze eerder op de dag was opgepakt tijdens een demonstratie van postbodes. Gesthuizen zat zo'n vijf uur vast op het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat. Veel fractieleden, onder wie fractieleider Emile Roemer, kwamen naar het bureau om haar vrijlating te eisen.

Gesthuizen werd woensdag opgepakt tijdens een demonstratie van postbodes. Enkele tientallen postbodes demonstreerden op het Plein voor de Tweede Kamer, waar een debat over de postmarkt had plaatsgevonden. De demonstranten wilden vervolgens doorlopen naar het hoofdkantoor van PostNL, maar daarvoor gaf de politie geen toestemming. Toen Gesthuizen en een postbode, die samen een doodskist droegen, toch doorliepen werden ze opgepakt en afgevoerd in een politiebusje.

Gesthuizen weigerde akkoord te gaan met het betalen van een boete. Ze is vervolgens met een dagvaarding heengezonden. Dit betekent dat ze op een later moment moet voorkomen.

De arrestatie leidde tot verontwaardiging. "Wat een waanzin. Sharon Gesthuizen nog steeds vast om niks", twitterde Roemer. "Ben nu zelf onderweg naar bureau voor opheldering!" Ook partijvoorzitter Jan Marijnissen was op het bureau aanwezig. Op Twitter werd er schande gesproken van de aanhouding. 'FreeSharonDijkhuizen' was in Nederland een tijd trending topic.

De SP-fractie in de gemeenteraad van Den Haag gaat om opheldering vragen over de kwestie.


SP-Kamerlid Gesthuizen vrijgelaten (Foto: Novum)