Zeven jaar cel voor ernstig misbruiken dochters

Een 39-jarige man uit het Noord-Hollandse Opperdoes moet zeven jaar de cel in voor het ernstig misbruiken van zijn 11-jarige dochter. Volgens de rechtbank heeft hij zich schuldig gemaakt aan het verkrachten en verhandelen van het meisje. Daarbij drogeerde hij haar.

De man werd grotendeels vrijgesproken voor het misbruiken en verhandelen van zijn 19-jarige stiefdochter. Wel is volgens de rechters duidelijk dat hij haar verdovende middelen toediende om vervolgens zelf seks met haar te hebben.

De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij het vertrouwen van de meisjes heeft misbruikt om zijn eigen seksuele behoeftes te bevredigen, zonder rekening te houden met wat hij hun aandeed. Volgens de rechters zijn de gevolgen voor zijn daden ingrijpend.

Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van negen jaar gehad. Omdat niet alle feiten konden worden bewezen, krijgt hij een lagere straf. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen van 25.000 euro aan zijn dochter en drieduizend aan zijn stiefdochter.

Een buurman en buurvrouw die het 11-jarige meisje misbruikten nadat ze door haar vader was aangeboden, werden veroordeeld tot drie maanden cel en een werkstraf van 180 uur. Ook zij moeten een schadevergoeding betalen.