Weisglas: Wilders nu waardeloos

VVD-prominent Frans Weisglas vindt dat Geert Wilders 'vleugellam en waardeloos' is geworden nu Tweede Kamerlid Hero Brinkman zijn PVV-fractie verlaten heeft. Dit zei hij dinsdag in zowel Nieuwsuur als op BNR Nieuwsradio.

Weisglas zegt dat VVD-leider Mark Rutte en CDA-vicepremier Maxime Verhagen alleen moeten doorgaan met de onderhandelingen in het Catshuis, zonder Wilders.

"Ik vind in de eerste plaats dat Rutte overoptimistisch is. Hij doet alsof er niks aan de hand is, terwijl hij vanaf vandaag te maken heeft met een vleugellamme, waardeloze gedoogpartner", vertelt Weisglas. Door het opstappen van Brinkman komt de coalitie VVD-CDA samen met gedoogpartner PVV niet meer aan de benodigde 76 zetels meerderheid.

"Brinkman kan nu wel zeggen dat hij de coalitie steunt, maar dat moet je nog maar afwachten. Het zou een schande zijn voor de liberalen als je afhankelijk bent van de SGP en Brinkman. Het resultaat van de onderhandelingen moeten ze aan de Tweede Kamer voorleggen; als dat mislukt dan zit er niks anders op dan dat er verkiezingen komen", meent Weisglas.

Weisglas: Wilders nu waardeloos (Foto: Novum)