Hacker ontdekt fout in ING-app

In de applicatie voor mobiel bankieren van ING heeft maandenlang een beveiligingsfout gezeten. Dat heeft hacker en beveiligingsexpert Floor Terra ontdekt, vertelt hij woensdagavond in het televisieprogramma EenVandaag.

ING heeft het lek inmiddels gedicht. Een zegsman benadrukt dat klanten 'geen enkel gevaar hebben gelopen'.

De fout had te maken met de communicatie tussen de app en de server van ING. De app bleek niet te controleren of de server daadwerkelijk van ING was. Gebruikers van mobiel bankieren via de website moeten hetzelfde doen door te kijken of er slotje in de adresbalk van de webbrowser staat.

Door de fout had de app in theorie vertrouwelijke gegevens kunnen verzenden naar een andere server, bijvoorbeeld van criminelen. Doordat er meerdere beveiligingslagen zijn, was hier in de praktijk geen sprake, verzekert ING. "Er is via het lek geen fraude gepleegd", aldus de zegsman.

ING introduceerde het programma voor mobiele telefoons vorig jaar. Ruim achthonderdduizend klanten hebben de app inmiddels gedownload. De fout zag volgens de bank alleen in de app voor Android-gebruikers. Die is nu aangepast.


Hacker ontdekt fout in ING-app (Foto: Novum)