Medewerkers Microsoft mogen geen Apple declareren

Medewerkers van Microsoft in de afdelingen marketing, sales, service en IT mogen waarschijnlijk geen Apple-producten meer declareren via de baas. Dit blijkt uit een interne e-mail welke in handen is gekomen van ZDNet.

De e-mail is hieronder te lezen en is gestuurd door Alain Crozier, financieel hoofd van de afdeling SMSG (sales, marketing, services, IT & Operations Group).

Onderwerp: Apple aankopen

Vanuit SMSG introduceren we een nieuwe policy waarin zal komen te staan dat er geen Apple-producten meer gekocht mogen worden met bedrijfsgeld.

In de VS zullen we volgende week de Apple-producten uit de Zones Catalogus* halen en buiten de VS worden de procedures ook aangepast.

De huidige aankoopniveaus zijn niet zo hoog, maar we beseffen dat er wat overgangswerk voortvloeit uit deze situatie. In de bijlage kunnen jullie extra details vinden over historische aankopen. Bedankt voor jullie hulp in deze zaak.

Alain Crozier
CFO  |  WW Sales, Marketing & Services Group
WW SMSG Finance

Microsoft heeft aangegeven geen commentaar te hebben op geruchten. Geen bevestiging, maar ook geen ontkenning dus. In het verleden heeft Microsoft al aangegeven dat iPhones, Blackberries en Palm-apparaten en bijbehorende databundels niet vergoed werden. Ook hebben medewerkers gratis Windows Phone-toestellen gekregen. Ook Apple geeft medewerkers vaak eigen producten mee.

* In de Zones Catalogus staan producten die medewerkers van Microsoft tegen lagere prijzen kunnen aanschaffen.