Dode en zwaargewonde bij schietpartij Oisterwijk

In Oisterwijk zijn maandag rond 20.00 uur twee mannen zwaargewond geraakt bij een schietpartij aan de Telstarlaan. Ze zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen vielen er elf schoten, waarna een auto wegreed. Meteen hierop werden de mannen onder het bloed aangetroffen in het gras aan de Telstarlaan.

Na de melding rukte er een heel arsenaal aan hulpverleners uit: tien politiewagens, drie ambulances en de brandweer waren aanwezig. De laatste werd opgeroepen om de hulpverleners bij te schijnen tijdens het onderzoek. De technische recherche heeft de zaak in onderzoek.

Update 22.57 uur
Inmiddels is één van de mannen overleden in het ziekenhuis. Volgens Omroep Brabant ligt het tweede slachtoffer in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis. De aanleiding van de schietpartij is nog steeds onbekend. Een politiehelikopter is aanwezig om overzichtsfoto's te maken van de plaats delict. 

Volgens een van de getuigen zouden de slachtoffers geen Nederlands spreken. Een andere getuige wist te melden dat er zes daders en twee auto's bij het voorval betrokken zouden zijn.