3-jarige getest op explosieven USA

In de Verenigde Staten ontstaat regelmatig ophef over het beleid iedereen die een mogelijke bedreiging vormt grondig te fouilleren. Het meest recente geval dat naar buiten kwam draait om een 3-jarig jongetje in een rolstoel.

Terwijl de vader het jongetje probeert gerust te stellen zonder het kind daadwerkelijk aan te mogen raken, zien we hoe de beveiliging de jongen fouilleert, de stoel en het gipsbeentje onderzoekt en hoe de jongen wordt getest op de aanwezigheid van sporen van explosieven op de handjes.

Nadat blijkt dat de jongen geen gevaarlijke terrorist is mag deze zijn weg vervolgen.

Het gebeurt wel vaker. De 3-jarige dochter van een nieuwslezer werd krijsend van angst gefouilleerd nadat haar teddybeer al werd afgepakt, maar ook zesjarigen zijn niet veilig. Vrouwen die hun borsten zijn verloren wegens kanker worden gedwongen hun prothese af te doen voor onderzoek en kunnen 95-jarigen met leukemie erop rekenen dat ze hun luier uit moeten trekken. Ook babies zijn niet veilig.

Het is een van de vele honderden filmpjes die zijn opgedoken over de paranoïde-praktijken van de Transportation Security Administration (TSA), die van elk van deze zaken wist te melden dat ze geheel volgens protocol zijn uitgevoerd.