EredivisieLive.nl wedstrijden gratis te zien

De streams van EredivisieLive.nl waren tot vanavond simpel te bekijken, zelfs als je niet betaald had voor de stream. Door het simpelweg delen van de url van de stream konden mensen die niet betaald hebben gewoon live meekijken.

De streams leken niet beveiligd te zijn voor niet ingelogde gebruikers. Dit is gebleken uit een test van WebSonic.nl. Buiten het simpelweg delen van de url van de stream was er nog een andere manier om gratis toegang te krijgen tot de betaalde wedstrijden. Wanneer op de website statistieken worden opgevraagd, staat er een uniek nummer in de url. Wanneer men dit nummer in de url van een stream plakte, kon de wedstrijd live gekeken worden.

Blijkbaar was het een bug die ervoor zorgde dat de wedstrijden vrij toegankelijk waren. Op dit moment zijn de livestreams alleen toegankelijk voor ingelogde gebruikers. Het gedeelte waar reeds gespeelde wedstrijden teruggegeken kunnen worden zonder er voor te betalen blijkt nog wel vrij toegankelijk te zijn voor niet ingelogde gebruikers. Normaal gesproken kunnen mensen pas een dag later de wedstrijden terugzien, als de speelronde officiëel is afgelopen. Op dit moment is dat nu al mogelijk.