iPhone-werper Russell Brand zegt te zijn uitgelokt

Russell Brand zet de tegenaanval in. De komiek, die deze week achter tralies belandde omdat hij de iPhone van een paparazzo door een raam gooide, zegt te zijn uitgelokt. Brand verwacht zo onder een aanklacht uit te komen, schrijft entertainmentwebsite TMZ.

Brand beweert dat hij is uitgelokt door de fotograaf, die vanuit een auto foto's van de komiek maakte. Toen de paparazzo ook met zijn iPhone een kiekje van Brand wilde maken, ging de Brit door het lint. Brand pakte de smartphone en smeet het ding door een raam.

De fotograaf deed aangifte, waarna Brand donderdag werd gearresteerd. De komiek mocht naar huis na het betalen van een borgsom van vijfduizend dollar.

Brand heeft volgens TMZ een bekende advocaat in de armen genomen. Mocht Brand worden aangeklaagd dan heeft hij nog een troef in handen. Volgens de Brit was de schade minder dan vijfhonderd dollar, het minimum bedrag om aangeklaagd te kunnen worden. Brand heeft al 240 dollar betaald voor het raam, de iPhone mankeerde volgens hem nauwelijks iets.