Heikki Kovalainen met Angry Birds helm

Het Finse bedrijf Rovio Entertainment, bekend van Angry Birds heeft aangekondigd dat ze een sponsorovereenkomst hebben met de Formule 1-coureur Heikki Kovalainen. De Fin komt uit voor het Caterham F1 Team en zal dit weekend in Melbourne rondrijden met een rode Angry Bird op zijn helm.

Kovalainen is erg bij dat hij als Fin een bedrijf kan helpen uit zijn eigen land, en is daarnaast een grote fan van Angry Birds. "Dit is op vele niveaus een fantastische samenwerking. Het is de eerste keer dat ik met een gamebedrijf in zee ga en het past bij mij om met unieke merken in zee te gaan," zei de Caterham-coureur. "Als Fin ben ik blij om een Fins bedrijf via een wereldwijd platform te kunnen steunen. En het belangrijkste is: ik ben een grote fan van Angry Birds!"

Nu er een overeenkomst is gemaakt zal er in de zomer ook een webgame van de Angry Birds moeten verschijnen, gebaseerd op het F1-racen. Daarnaast moet er dit jaar diverse merchandise verschijnen van Kovalainen met de boze vogels. De laatste grote videogamefranchise die een sponsor met een Formule 1-team had was Sega met Williams F1 in 1993. Destijds werd er elke keer een sticker van een egel geplakt op de wagen, wat natuurlijk Sonic the Hedgehog moest voorstellen.

Angry Bid Kovalainen