'Mogelijk een Elder Scrolls-MMO op komst'

De eerste game van de Elder Scrolls-reeks verscheen in 1994. Nu, inmiddels achttien jaar later, zijn er in totaal vijf delen uitgekomen en daarbij horen ook nog verschillende uitbreidingspakketen. Volgens nieuwe geruchten komt er binnenkort een nieuwe game in de reeks, een MMO ditmaal.

Een anonieme bron verklaarde dat Elder Scrolls Online zich honderd jaar voor Skyrim zal afspelen. Volgens dezelfde anonieme bron zullen drie facties komen, waar nog niets over bekend is. Wel is bekend dat elke factie kan worden omschreven door de kenmerken van een dier; een leeuw, een draak en een roofvogel. 

ZeniMax, eigenaar van Bethesda Softworks, heeft al geruime tijd vacatures op haar website staan waarbij ervaring met MMO's een pré is.   Een MMO van het bedrijf is daarom ook niet verwonderlijk. Een MMO van Fallout had echter ook een mogelijkheid geweest, gezien deze game-reeks ook door ZeniMax wordt gepubliceerd.

Als het goed is zullen we volgens de bron in mei 2012 meer over de MMO horen, gevolgd door een presentatie op de E3-beurs in Los Angeles en vervolgens nog meer nieuws op Quackecon in augustus.