[EL] Uitslag Schalke 04 - FC Twente

FC Twente is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van de Europa League. Het Duitse Schalke 04 wist de 1-0 uitnederlaag weg te poetsen met een 4-1 overwinning. Grote man van de thuisploeg was Nederlands international Klaas-Jan Huntelaar met drie goals.

FC Twente leek al snel de onderlinge ontmoeting te beslissen. Nadat eerst Mihaylov moest redden op een knap schot van Jones, wisten de Enschedeërs na een mooie aanval het net te vinden via Janssen, die vrij kon inschieten. Chadli kreeg een paar minuten later een uitgelezen kans op de 0-2, maar zijn schot ging net over de lat.

Janssen schiet de 0-1 binnen voor Twente. (Foto: Pro Shots)

Na die kans wist Schalke meer naar voren te spelen. Dit resulteerde in een goal van Huntelaar, die geheel vrijstaand de gelijkmaker en ruststand binnenkopte. Na rust kwamen de Duitsers beter uit de startblokken. Raúl kopte al snel na rust een vrije trap net over de goal van Twente.

Een dikke tien minuten na rust kreeg Schalke een ideale kans om de spanning weer terug te krijgen in de ontmoeting nadat Janssen hands maakte in de eigen zestien. Huntelaar wist wel raad met de strafschop en schoot de 2-1 binnen.

Huntelaar zette met twee goals Schalke 04 op voorsprong. (Foto: Pro Shots)

De druk van Schalke hield onverminderd aan en dat betaalde zich al snel uit. In de zeventigste minuut was het al raak, toen een van richting verandert schot van Jones in het doel belandde. Twente moest daarna dus op zoek naar een goal. De beste kans was echter voor Huntelaar, die geheel vrijstaand het toch voor elkaar kreeg de bal tegen de handen van Mihaylov te schieten.

Twente ging met meer risico spelen en moest dat al snel bekopen. Na een snelle uitbraak van de Duitsers  wist Huntelaar zijn derde van de avond te maken en de ontmoeting te beslissen.