[EL] Uitslag Udinese - AZ

AZ heeft de kwartfinale bereikt van de Europa League. Udinese won de return wel met 2-1, maar de 2-0 voor AZ in Alkmaar was genoeg om door te mogen in Europa.

Het duel begon dramatisch nadat Antionio Di Natale onderuit ging in het strafschopgebied. Nick Viergever is de boosdoener en moest met rood van het veld. Er was nog even ophef nadat eerst Niklas Moisander de rode kaart getoond kreeg, maar op advies van de grensrechter herstelde arbiter Mazic zijn fout. Di Natale benutte zelf de strafschop.

Ragnar Klavan komt de verdediging versterken ten koste van aanvaller Roy Beerens. Klavan kreeg direct een dreun te verwerken nadat Di Natale achter de rug van Klavan komt en de 2-0 binnen schiet. Bij deze stand zou een verlening volgen. Na 25 minuten wordt AZ een mooie combinatie van Paulsen en Holman wordt afgemaakt door Erik Falkenburg, Udinese moet nu twee goals maken om toch nog door te gaan.

Na de rust is Udinese de sterkere ploeg, echter weten ze er niet van te profiteren. Na een uur spelen wordt Holman neergelegd door Maurizio Domizzi in het strafschopgebied. Rasmus Elm mocht aanleggen van elf meter, maar hij schoot de bal over. AZ kreeg opnieuw twee een goede kans. Jozy Altidore stuitte op doelman Samir Handanovic en Adam Maher mistte de rebound.

In de slotfase van het duel krijgen beide ploegen nog wel kansen maar er wordt niet meer gescoord. AZ is kwartfinalist van de Europa League. De vorige keer dat AZ de kwartfinale haalde in een Europese competitie was in het seizoen 2004/2005. De club uit Alkmaar haalde toen de halve finale.