[EL] Uitslag PSV - Valencia

PSV is uitgeschakeld in de achtste finales van de Europa League. Na het 4-2 verlies in Spanje speelde de ploeg vanavond met 1-1 gelijk tegen Valencia. Zodoende plaatste de Spaanse ploeg zich voor de kwartfinales van de Europa League.

PSV, met Philip Cocu voor het eerst als interim-trainer en Ernest Faber als assistent-trainer op de bank, kwam tegen Valencia beter voor de dag dan vorige week in Mestalla. De Eindhovenaren kregen in het eerste bedrijf twee enorme mogelijkheden. Ola Toivonen kreeg na een mooie voorzet van Stanislas Manolev een enorme kopkans, maar hij kopte de bal recht in de handen van Valencia-keeper Diego Alves. Ook Georginio Wijnaldum kreeg een goede mogelijkheid, maar ook hij wist de openingstreffer niet te scoren.

Aan de andere kant kreeg ook Jordi Alba namens Valencia een uitstekende kans om te scoren. Na een prachtige dieptepass van Jonas stiftte hij de bal over PSV-keeper Przemyslaw Tyton, maar de Poolse goalie had een uitstekende redding in huis op de inzet van de Spanjaard. Zodoende gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Na de pauze kwam Valencia al snel op voorsprong. Een schot van middenvelder Sofiane Feghouli werd door verdediger Adil Rami van richting veranderd en daar had Tyton geen antwoord op. PSV leek aanvankelijk weinig in te brengen na het tegendoelpunt, maar na ruim een uur spelen kwamen de Eindhovenaren op gelijke hoogte. Een voorzet van Zakaria Labyad werd door Tim Matavz doorgekopt naar Toivonen. De Zweed stond geheel vrij voor Diego Alves en liet de keeper van Valencia van dichtbij kansloos.

PSV kreeg in de slotfase nog een aantal kansen. Zo ging een schot van Kevin Strootman maar net over het doel en werd een poging van de middenvelder even later goed gepareerd door de goedkeepende Diego Alves. Ook in het restant van de tweede helft wilde de bal er meer niet in. Matavz zag bijvoorbeeld zijn schot ook gekeerd worden door Alves. In de slotfase kreeg Valencia-verdediger Rami na theater van Toivonen nog een rode kaart.

PSV

1 - 1
(2-4)

Valencia*

 63' Toivonen    47' Rami 
 
 Gele kaart: Manolev, Bouma, Toivonen, Lens (PSV), Alba, Adúriz, Mathieu, Diego Alves (Valencia)
  Rami (89') (Valencia)
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 22.000
Arbiter: Collum (Sch)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Manolev
Marcelo
Bouma (Derijck/76)
Pieters
Wijnaldum
Toivonen
Strootman
Labyad
Matavz
Mertens (Lens/80)
  Diego Alves
Bruno Saltor
Rami
Dealbert
Mathieu
Feghouli
Albelda (Topal/76)
Jonas (Parejo/85)
Tino
Alba
Adúriz (Piatti/80)