Danny de Munk viert dertigjarig jubileum in HMH

Danny de Munk viert zijn dertigjarig jubileum op 17 november in de Heineken Music Hall in Amsterdam. "Deze maand is het precies dertig jaar geleden dat ik in Hotel Krasnapolsky auditie deed voor Ciske de Rat", vertelt De Munk in De Telegraaf. "Deze mijlpaal ga ik in november groots vieren in de HMH."

Het concert draagt de naam Hoe Ouder Hoe Gekker. "Want dat zegt mijn vrouw Jenny altijd tegen me. De kaartverkoop start woensdag, omdat het dan precies 28 jaar geleden is dat Ciske in première ging."

De 42-jarige zanger, die zich na enkele rollen in musicals richtte op het levenslied, houdt er rekening mee dat zijn carrière niet nog tientallen jaren gaat duren. "Laten we eerlijk wezen, de laatste fase van mijn werkzame leven is denk ik wel ingegaan."

De Munk heeft niet veel materiaal bewaard van de tijd dat hij als 12-jarige acteur doorbrak met zijn rol in de film Ciske de Rat. "Ik heb slechts een koffer foto's en het allereerste krantenartikel uit 1982. Mijn kinderen van 9 en 13 zijn van de digitale generatie. Dus waarom zou ik het nog bewaren?"