Druk jaar voor Angry Birds

Onlangs is Angry Birds Space aangekondigd en deze verschijnt eind maart voor onder andere iPhone en Android. Dit is echter lang niet het enige dat Rovio in de planning heeft staan. Naast Space verschijnen er nog vier games met de boze vogels.

Rovio wil nog niet zeggen wat de thema's worden van deze games, maar ze moeten allemaal dit jaar nog verschijnen. Naast de vijf Angry Birds-games komt er ook een geheel nieuwe lijn merchandise welke tegelijk met Space zal verschijnen. Rovio geeft aan dat ze meer een entertainment-bedrijf willen zijn dan puur een game developer.

De planning is om van Angry Birds een naam te maken die zich kan meten met Mickey Mouse en Hello Kitty. We zijn dus voorlopig nog niet van deze franchise af.

Dit jaar wordt overigens ook een game van Rovio die niets met Angry Birds te maken heeft. Het is drie jaar geleden dat dit voor het laatst gebeurde en Rovio is er zeker van dat de game net zo'n succes gaat worden. Meer details wilde men op dit moment nog niet geven helaas.