[CL] Uitslag Bayern München - FC Basel

Bayern München heeft zich op overtuigende wijze voor de kwartfinales van de Champions League geplaatst. De Duitse voetbalgrootmacht was veel te sterk voor FC Basel, dat met 7-0 over de knie werd gelegd. De heenwedstrijd eindigde in een 1-0 zege voor de Zwitsers.

Bayern München had in de wedstrijd tegen FC Basel wat goed te maken. De Duitsers verloren de eerste wedstrijd namelijk met 1-0, waardoor een zege een vereiste was om in de Champions League te blijven. De Zwitsers richtten zich daarentegen op de counter, maar daar kwam eigenlijk weinig van terecht.

FC Basel was aanvankelijk nog wel sterker dan Bayern München, maar de thuisploeg opende in de elfde minuut de score. Arjen Robben wist de bal namelijk in de rechterhoek te prikken. Na deze treffer was het hek van de dam en probeerden de Duitsers door te drukken. Hier slaagden zij echter niet in, waarna het duel na een half uur tijdelijk in rustiger vaarwater terecht kwam.

Arjen Robben viert de openingsgoal (Foto: Pro Shots)

Vijf minuten voor rust was Alexander Frei dichtbij de gelijkmaker, maar zoals vaker viel het doelpunt uiteindelijk aan de andere kant. Robben leverde een prima voorzet af bij Thomas Müller, die vervolgens het net deed bollen. Nog een twee minuten later was de wedstrijd gespeeld, nadat Mario Gómez de derde treffer voor zijn rekening nam.

In de tweede helft zag FC Basel het sprookje in de Champions League definitief eindigen. Na vijf minuten tekende Gómez voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd en bracht de stand daarmee op 4-0. Vervolgens bleef Bayern München de bal op de helft van de Zwitsers rond tikken. Zij konden niets anders doen dan de bal volgen en kijken wat er ging gebeuren, maar slaagden er zelf niet meer in om voor gevaar te zorgen.

Gómez slaagde hier wel in en maakte er zijn eigen show van. De Duitser kreeg het namelijk op zijn heupen en maakte in de 61e minuut zijn derde goal. Zes minuten later was het weer raak en schreef hij ook nummer vier bij. FC Basel zette daar overigens nog wel een aantal mogelijkheden tegenover, maar zag onder meer een treffer van Frei afgekeurd worden.

Tien minuten voor tijd haalde Robben de wonden van FC Basel nog meer open door de 7-0 op het scorebord te zetten. Daarmee slaagde Bayern München er voor de tweede wedstrijd op rij in om maar liefst zeven keer te scoren. Afgelopen weekend waren de Duitsers ook al met 7-1 te sterk voor 1899 Hoffenheim. Onze landgenoot kreeg vervolgens een applauswissel en werd vervangen door Anatoliy Tymoshchuk.

In de slotfase van de wedstrijd bleven doelpunten uit, maar dat deed niets af aan het superieure spel van Bayern München. Critici dachten nog aan een lastig duel voor de Duitsers, maar de ploeg van trainer Jupp Heynckes heeft vanavond het tegendeel bewezen.