Straf dreigt voor Engelse voetbalbond

De Merseyside Derby tussen Liverpool en Everton dinsdagavond kan de FA op een sanctie komen te staan. Het duel wordt tijdens wedstrijden in de Champions League afgewerkt en dat is in strijd met UEFA-regels. Dat meldt de BBC dinsdag. De UEFA bevestigde tegen de Britse omroep dat het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond de zaak aan het einde van het seizoen bespreekt.

De zaak kwam aan het rollen door een boze brief van de Schotse voetbalbond SFA. Die kondigde aan zijn ongenoegen bij de UEFA te uiten over de gang van zaken. Vorige maand mocht een replay in het Schotse bekertoernooi niet naar donderdagavond worden verplaatst omdat het duel dan samen zou vallen met wedstrijden in de Europa League.

Navraag van de BBC leerde dat de Engelse FA de UEFA niet op de hoogte heeft gesteld. "De Engelsen hebben ons niet eens geraadpleegd."

Vorige week werden replays in de FA Cup ook al tegelijkertijd met Champions Leaguewedstrijden afgewerkt. In Italië werden drie inhaalduels vorige week woensdag juist al om 18.30 uur ingepland zodat ze afgelopen waren bij de start van de wedstrijden in de Champions League.