Räikkönen: "E20 zal in Melbourne sterk zijn"

Volgens Kimi Räikkönen maakt het Lotus F1 Team bij de eerste race van het seizoen 2012 een goede kans op een goed resultaat. De Fin is van mening dat de nieuwe E20 over de juiste karakteristieken beschikt om te vlammen in Melbourne.

"Tractie is belangrijk in Australië en in het testen bleek dat het met de tractie van de E20 wel snor zit, dus dat zal ons helpen. Sterk insturen en stabiliteit onder aanremmen helpen eveneens in Melbourne, en ook op die punten voelt de E20 prima aan, dus onze uitgangspositie lijkt goed. Het is pas de eerste race, dus ik weet niet waar we staan ten opzichte van de anderen. Uit simulaties en testdata hebben we een beeld opgesteld over hoe onze auto zich op Albert Park zal gedragen, maar je weet het pas zeker zodra je de baan op gaat. Ik hoop en denk dat we vrij sterk voor de dag kunnen komen," zei Räikkönen.

"Ik ga mijn best doen en dan zien we wel waar het schip strandt. We willen vooral een weekend zonder grote problemen of fouten. Ik weet niet waar we op de grid staan, dat weet niemand. Naar de rondetijden kijkende staat iedereen dicht bij elkaar, al zijn de brandstofhoeveelheden van de anderen onbekend. We krijgen in de vrije trainingen eerste indicaties en in de kwalificatie een definitief antwoord op de vraag waar we staan."