Draw Something commercieel succesvol

Het tekenspel Draw Something harkt elke dag een bedrag met zes cijfers binnen. De digitale vorm van pictionary is wereldwijd twintig miljoen keer gedownload. Dat heeft topman Dan Porter van het dertig man tellende gamebedrijf OMGPOP gezegd tegen Business Insider.

Het spel is op dit moment de meest verkochte en meest gedownloade app voor iPhones en Android-smartphones. Op 11 maart maakten smartphone-bezitters wereldwijd drieduizend tekeningen per seconde. Hoewel de app vijf weken oud is, zijn er al een miljard tekeningen gemaakt.

"Het is de populairste app in 79 landen. Zo veel landen kan ik niet eens noemen", reageert Porter op het succes van zijn applicatie. De topman dicht het succes van de game onder meer toe aan het feit dat het met twee mensen gespeeld moet worden. Een populair spel als Angry Birds wordt altijd alleen gespeeld.

Ondanks de aandacht voor het tekenspel is er reden voor bezorgdheid. Volgens Porter zijn twaalf miljoen tekenaars actief bezig met het spel. Dat betekent dat acht miljoen spelers al afgehaakt zijn.


Draw Something commercieel succesvol (Foto: Novum)