FOK! weekoverzicht week 11

Welkom bij het FOK! weekoverzicht, waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, schokkende, humoristische of opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondagOp zondag vielen er in Pakistan elf doden bij een zelfmoordaanslag op een begrafenis. Ook vonden sommige mensen het 'puur entertainment' om dieren te mishandelen. Wat wel onder entertainment valt is dat Frans Duijts een gouden plaat krijgt.  In Mexico werden in een grot de resten van een eeuwenoude stam gevonden, en tot slot pleegden twee Chinese meisjes zelfmoord omdat ze dachten op deze manier door de tijd te kunnen reizen.

maandagWaar we maandag niet omheen kunnen zijn de naaktfoto's van Glee-ster Heather Morris. Foto's die helaas nooit van het internet zullen verdwijnen zijn de foto's van Robert M. Verder werd het Vaticaan waarschijnlijk opnieuw het slachtoffer van Anonymous en heeft China Facebook ontdekt als spionagemiddel. Lach van de dag was Prins Harry, die grappiger zou zijn dan zijn oma.

dinsdagOp dinsdag moesten twee kleuters die zich geprikt hadden aan een drugsspuit een bloedtest ondergaan, houden de New Kids het voor gezien, en schopte een jongere herrie in de jeugdgevangenis. Niet alleen de jeugd is vandaag in het nieuws, ook de oudjes konden er wat van. Dat bewijst de 85-jarige die haar mannetje stond tegenover een inbreker wel. En waar de ene bejaarde haar auto in een krantenhok parkeerde, kreeg de andere een prijs voor zijn rijgedrag. 

woensdagDe woensdag stond in het teken van nationale rouw voor België. Bij een busramp in Zwitserland vielen 28 doden, waaronder 6 volwassenen, 15 Belgische en 6 Nederlandse kinderen. Verder  weigerde de burgemeester van Zutphen het zesde couplet van het Wilhelmus mee te zingen en opende vandaag een seksshop speciaal voor christenen. Ook is de man die Willem Endstra doodschoot overleden aan een hersenbloeding. Last but not least mogen vrouwelijke schakers hun decolleté niet meer laten zien tijdens toernooien. 

donderdag

De donderdag was voorbestemd om de eerste rokjesdag van het jaar te zijn. Nu.nl kon daar weinig aandacht aan besteden omdat ze plat lagen door een cyberaanval. John Travolta zou homoseksueel zijn, en echte meiden zouden niet zonder seks kunnen. Tot slot heeft de PVV toch besloten om haar jaarverslag maar in te leveren om problemen te voorkomen. 

vrijdagOp vrijdag was het warm. Zo warm dat Zuid-Limburg voor het eerst de 20-graden grens passeerde. Ook in een mortuarium in Rusland werd het warmer dan de bedoeling was, toen een dief het koelsysteem uitschakelde. In het heetst van de strijd viel er een dode in een Franse moskee. Gelukkig weet Radio 538 mensen nog wel warm te krijgen om oorlogskinderen te helpen. 

zaterdagOp zaterdag werd bekend dat de oorlogsmisdadiger Demjanjuk het loodje heeft gelegd. Bonnie St. Claire is er daarentegen weer helemaal bovenop gekomen, in tegenstelling tot de 21-jarige die zijn auto kwijtraakte toen hij hem parkeerde in de tuin van een afkickkliniek. Misschien moeten de verstokte rokers ook maar eens denken aan afkicken nu het roken weer duurder wordt. Wie er wel mee gestopt is, is Cohen, hij werd uitgezwaaid en Samsom werd welkom geheten.