CDA-voorzitter wil immigratieregels niet strenger

CDA-voorzitter Ruth Peetoom zegt dat haar partij niet akkoord gaat met aanscherping van de immigratieregels. Ook voelt zij niets voor het snijden in het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Peetoom zei dat maandag op een ledenbijeenkomst in Limburg, zo meldt de Nederlands Dagblad.

Coalitiepartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV onderhandelen deze weken in het Catshuis over nieuwe bezuinigingen. Geert Wilders heeft aangegeven dat hij alleen akkoord gaat met extra bezuinigsmaatregelen als wordt gesneden in het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Ook wil hij de immigratieregels nog verder aanscherpen.

In het Limburgse Well zei Peetoom dat haar partij wat betreft de immigratiewetgeving vasthoudt aan de afspraken uit het coalitieakkoord. "Daar ligt voor ons de grens. De mogelijkheden zijn vanwege de Europese regels overigens sowieso beperkt." Over het korten op ontwikkelingssamenwerking zei ze dat 'internationale solidariteit onopgeefbaar is'. "Dat schaffen we niet af."

"Geen enkele partij is gebaat bij nieuwe verkiezingen. Maar we gaan niet akkoord ten koste van alles", tekende het Nederlands Dagblad op. "Als de onderhandelingen in het Catshuis geen motiverend resultaat opleveren, zijn we als CDA geen knip voor de neus waard", aldus Peetoom.


CDA-voorzitter wil immigratieregels niet strenger (Foto: Novum)