[Jupiler League] Cambuur wint routineus van AGOVV

Cambuur Leeuwarden heeft maandag de twaalfde zege van dit seizoen in de Eerste Divisie geboekt. In eigen huis werd AGOVV Apeldoorn met 2-0 opzij geschoven. Mark de Vries en Oguzhan Türk scoorden in de tweede helft voor de Friese ploeg. Cambuur stijgt door de zege een positie en staat nu zesde. AGOVV blijft zestiende.

In Leeuwarden was Cambuur de hele wedstrijd al de betere ploeg, maar het tempo van de thuisploeg lag te laag om AGOVV in de problemen te brengen. De paar keer dat de Friezen voor AGOVV-doelman André Krul opdoken, hadden de aanvallers bovendien het vizier niet op scherp staan.

Na de rust was het gelijk een ander verhaal. De Vries scoorde al in de 47e minuut de onvermijdelijke openingstreffer, zijn achtste van het seizoen. Na iets meer dan een uur werd de wedstrijd definitief beslist door Türk waarna Cambuur kansen op meer liet liggen.