AZ lost schuld aan curator af

AZ zal per 1 juli een openstaande schuld van ruim vier miljoen euro aan de curator die de DSB-zaak afwikkelt afgelost hebben. Dat is aanzienlijk sneller gebeurd dan de door de curator vastgestelde termijn van vijf seizoenen en het door AZ zelf opgestelde driejarenplan.

"Vanaf nu kunnen we bouwen aan de volgende fase van de club", zei Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. De inlossing van de schuld is voltooid door een percentage af te dragen van de gerealiseerde transfers in de afgelopen twee jaar. Dat percentage werd ten tijde van de overdracht van de aandelen van AZ (1 juli 2010) vastgesteld door de curator en AZ en vervolgens goedgekeurd door de rechter-commissaris.

Vanaf 1 juli 2012 kan AZ haar eigen bedrijfsvoering zonder beperkingen regelen. "Voor AZ is dit een heel bijzondere en belangrijke stap. Bijzonder omdat het veel sneller is gelukt dan gepland, gedacht en gehoopt. Belangrijk omdat we vanaf nu met AZ kunnen bouwen aan de volgende fase van de club. Wij gebruiken niet vaak het woord 'trots', maar dat is hier voor deze ene keer wel op z'n plaats", zei Gerbrands.

De koploper in de Eredivisie AZ wist veel geld binnen te halen met de verkoop van Moussa Dembélé (Fulham), Mounir El Hamdaoui (Ajax), Jeremain Lens (PSV), David Mendes da Silva (Red Bull Salzburg), Jonathas (Brescia), Graziano Pellè (Parma), Héctor Moreno (Espanyol), Kolbeinn Sigthórsson (Ajax), Stijn Schaars (Sporting Lissabon), Sergio Romero (Sampdoria) en Pontus Wernbloom (CSKA Moskou). Inmiddels heeft de club een belangrijke stap richting toekomst gezet door trainer Gertjan Verbeek langer aan zich te binden.