FIA: "Uitlaatregels voor 2013 aanscherpen"

Autosportfederatie FIA overweegt voor het seizoen 2013 de regels omtrent de uitlaten van de Formule 1-auto's aan te scherpen. Dit jaar zijn de hogere uitlaten verplicht om zo de geblazen diffuser uit te bannen, maar FIA-directeur Charlie Whiting geeft toe dat de regels misschien niet ver genoeg gaan.

"Ons doel is om te voorkomen dat teams een geblazen diffuser hanteren, wat onder sommige omstandigheden in strijd is met artikel 3.15 over bewegende aerodynamische onderdelen. In combinatie met de restricties voor engine mapping, zoals omschreven in de technische richtlijn 36 en opgenomen in de code van de standaard Engine Control Unit, beperkt het de mogelijkheden van de ontwerpers om uitlaatgassen voor aerodynamische doeleinden te gebruiken. Echter, de teams zullen de opgedane kennis op dit vlak niet vergeten en het is waarschijnlijk dat we voor 2013 nieuwe striktere regels op moeten stellen," zei Whiting.

Onder meer Red Bull Racing en McLaren hebben al een gat in de regels gevonden om toch uitlaatgassen richting de diffuser te kunnen sturen om zo een aerodynamisch voordeel te behalen.