Holman verruilt AZ voor Aston Villa

Brett Holman speelt vanaf komende zomer voor Aston Villa. De komst van de 27-jarige Australiër, die in Alkmaar een aflopend contract heeft, wordt maandag door de Premier Leagueclub uit Birmingham gemeld. Middenvelder Holman speelt sinds 2008 voor AZ. Eerder kwam hij uit voor Feyenoord, Excelsior en N.E.C. Nijmegen. Villa maakt niet bekend voor hoeveel seizoenen Holman wordt vastgelegd.

Holman debuteerde in 2006 als Australisch international. Inmiddels heeft hij 53 interlands op zijn naam staan. Afgelopen jaar werd hij door de Australische voetbalpers tot speler van het jaar uitgeroepen.

Villa-manager Alex McLeish noemt Holman, die dit seizoen goed is voor vier competitietreffers, een 'erg intelligente speler'. "Brett is een goede teamspeler en iemand die erkend wordt as een non-stop gedreven middenvelder. Hij heeft internationale ervaring en heeft de afgelopen jaren in de Champions League en Europa League gespeeld. Hij zal beduidend bijdragen aan de ervaring in de selectie."

Holman laat zelf weten naar zijn nieuwe uitdaging uit te kijken. "Villa heeft een lange en prestigieuze geschiedenis in het Engelse voetbal en geweldige fans", prijst de Australiër zijn nieuwe werkgever. "In de tussentijd heb ik werk te doen met AZ om het seizoen als kampioen van de Eredivisie en bekerwinnaar proberen te eindigen en zo ver mogelijk in Europa proberen te komen."