Gratis krant De Pers stopt

De 'eerste gratis kwaliteitskrant ter wereld' De Pers gooit op 30 maart de handdoek in de ring. Dat hebben uitgevers Wegener en Mountain Media maandag bekendgemaakt.

De krant, die via onder meer in stations en kantoorgebouwen wordt verspreid, bestond sinds 2006. Het gratis dagblad werd in 2009 door bovengenoemde uitgevers overgenomen. Zij zien door de verslechterde advertentiemarkt geen mogelijkheden meer om De Pers op de been te houden.

De Pers, door René Leisink (CC BY-SA)Wegener, een belangrijke uitgever van plaatselijke bladen, moest recentelijk al flink bezuinigen. De samenwerking met Mountain Media wordt daarom gestopt, en die is zelf te klein om de krant zelfstandig te dragen.

Voor oprichter Marcel Boekhoorn is het nieuws een strop. "Ik dacht dat het mogelijk zou zijn om een winstgevende, gratis kwaliteitskrant voor de Nederlandse markt te maken", aldus Boekhoorn. "We hebben keihard en met veel toewijding en creativiteit gewerkt. De betrokkenheid van het personeel, journalisten en niet-journalisten, bij de krant is enorm. Voor hen is dit een grote klap", voegt mede-oprichter Ben Rogmans eraan toe.

Een eerdere gratis krant die de pijp aan Maarten gaf was DAG, waarvan FOK! een tijdlang een nieuwsfeed had. Deze uitgave stopte najaar 2008 op papier en een jaar later ook online. Het lijkt erop dat de ov-reiziger het voortaan dus weer met de Spits! en de Metro moet doen.