Woody Allen wil in Kopenhagen filmen

De Amerikaanse filmmaker Woody Allen wil zijn volgende film opnemen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Producent Letty Aronson, die Allens zijn Europese films produceert, voert daarover gesprekken met de Deense producent Per Holst. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 74-jarige Allen heeft sinds 2005 zijn geliefde New York ingeruild voor Europese steden als decor voor zijn speelfilms. Hij maakte eerder drie films in Londen en later in Barcelona en Parijs. Momenteel werkt hij aan de film Nero Fiddled die hij in Rome opnam.

De New Yorkse filmmakers is uitgeweken naar Europa omdat het filmen in zijn thuisstad te duur werd. De Europese steden zien Allen graag komen. Kopenhagen werkt momenteel aan een speciale subsidie om internationale filmproducties aan te trekken. Mogelijk wil de Deense regering ook bijdragen aan de film van Allen.

Eerder onderhandelde Allen nog met de Duitse productiemaatschappij Bavaria Studios om zijn film in München op te nemen. Waar zijn nieuwe, nog titelloze film over gaat, is nog niet bekend. De New Yorker die ieder jaar een film aflevert, wil volgend jaar beginnen met de opnames.

Nero Fiddled gaat deze zomer in de Nederlandse bioscopen draaien.


Woody Allen wil in Kopenhagen filmen (Foto: Novum)