Verzakt viaduct maandag weer in gebruik

Verkeer kan maandag weer onder het vrijdag bij werkzaamheden verzakte spoorviaduct in aanbouw in Utrecht door. Bij het viaduct zijn extra balken geplaatst. Zondagavond wordt nog gewerkt aan de constructie. Deze werkzaamheden moeten maandagochtend zijn afgerond, meldt een woordvoerder van spoorbeheerder Prorail.

Het spoorviaduct in de Bleekstraat verzakte vrijdagochtend bij het storten van beton. Fietsers, wandelaars, auto's en bussen mochten vervolgens niet meer onder het viaduct door.

Prorail verwacht dat fietsers en wandelaars maandag rond 07.00 uur weer onder het viaduct door kunnen. Nadat met loopplanken een brug is gemaakt, kunnen auto's en bussen naar verwachting maandag rond 18.00 uur het viaduct weer passeren.

Waardoor de constructie het heeft begeven, is nog onduidelijk. Het viaduct in aanbouw moet ervoor gaan zorgen dat straks acht in plaats van vier sporen beschikbaar zijn in het gebied. In september moet het worden opgeleverd. Deze planning komt volgens de woordvoerder niet in gevaar.