[WTCC] Uitslagen Monza

Yvan Muller is het nieuwe seizoen in het World Touring Car Championship goed begonnen met twee zeges. De Franse Chevroletrijder overleefde in de tweede race op Monza zelfs een spin. De Nederlander Tom Coronel kende een goed weekend door met de BMW vijfde en vierde te worden.

Race 1

Gabriele Tarquini mocht in de eerste wedstrijd van poleposition vertrekken en hield deze plaats tot bij de Parabolica vast. Daar wist Muller de Italiaan te passeren, maar de Fransman verremde zich vervolgens voor de eerste bocht, waardoor Tarquini terug kon komen. De Italiaan ging in de derde ronde met de SEAT in de tweede Lesmo in de fout doordat hij, ondanks een olievlag, verrast werd door olie op de baan.

Muller kon de leiding overnemen en stond deze niet meer af. Chevrolet-teamgenoot Rob Huff werd op slechts 0,4 seconden tweede, voor Tarquini die met motorische en met remproblemen kampte. Rickard Rydell werd vierde, voor Coronel.

Race 2

In de tweede race was er in de tweede ronde een incident tussen de Chevrolets van Muller, Huff en Alain Menu en de SEAT van Tarquini. Huff gaf Muller voor de eerste bocht een klein tikje, waarna deze spinde en door het gras moest. Huff zelf moest de uitwijkroute nemen, terwijl Tarquini door het incident zijn auto beschadigde en op moest geven.

Muller herstelde zich van de spin en reed naar de zege, voor Menu en Huff, waarmee het Chevrolet-podium compleet was. Coronel reed mee op de trekhaak van het drietal en werd vierde, waardoor hij achter Muller, Huff en Menu nu ook vierde staat in het klassement.