Chisnall verslaat Taylor in finale

Phil Taylor is er dit weekend niet in geslaagd om een 'dubbel' te veroveren in het Player Championship weekend in Reading.  De winnaar van gister moest vandaag in de finale zijn meedere erkennen in Dave Chisnall. Chizzy was met 6-5 te sterk voor The Power.  Deze overwinning levert Chisnall 6000 Engelse pond op terwijl Taylor genoegen moet nemen met 3000 pond. 

In de eerste ronde gooide Taylor net zoals gister een negen darter. Nadat hij in de tweede ronde op het WK is uitgeschakeld laat Taylor nog altijd zien dat hij met de beste meekan. Voor Chisnall was dit zijn zese keer op rij dat hij de laatste acht haalde tijdens een Player Championship en dit maal wist hij het winnend af te sluiten. Om de finale te bereiken moest hij vandaag afrekenen met onder andere Co Stompé, Simon Whitlock en Andy Hamilton. Taylor versloeg onder andere Brendan Dolan, Kim Huybregts en James Wade. 

Er kwamen acht Nederlanders aan de start. De beste was net zoals gister Raymond van Barneveld. Ook net zoals gister was de Belg Huybregts met 6-5 te sterk voor de Hagenaar.  Michael van Gerwen kwam nog tot de derde ronde, de overige Nederlanders verloren in de eerste of tweede ronde. 

Over twee weken is er weer een dartweekend. In Barnsley zullen de PDC-spelers spelen in de UK Championship kwalificatietoernooien.