[Bundesliga] Schalke wint, Huntelaar scoort

Schalke 04 heeft zondag in eigen huis van Hamburger SV gewonnen. Mede dankzij een doelpunt van Klaas Jan Huntelaar werd het in Gelsenkirchen 3-1. Door de zege nadert Schalke nummer drie Borussia Mönchengladbach tot op een punt. HSV nadert de degradatiezone. De ploeg staat nog slechts vier punten boven de zestiende plaats.

HSV begon overtuigend aan de partij, maar liep al snel tegen een messcherpe counter van Schalke aan. Teemu Pukki opende de score na vijf minuten en dat was het startschot voor een salvo aan doelpunten van de thuisploeg. Nog voor rust scoorde ook Christoph Metzelder en mocht Huntelaar vanaf elf meter aanleggen nadat hij zelf naar de grond was getrokken.

In de eerste helft kreeg HSV ook nog de meer dan verdiende tegentreffer. Gojko Kacar tekende daarvoor. Dichterbij kwam HSV evenwel niet meer. De Hamburgers kregen na rust meer ruimte om te voetballen, maar het slim verdedigende Schalke gaf nauwelijks kansen weg, waardoor 3-1 ook de eindstand werd.

Eerder zondag had Werder Bremen al met 3-0 van Hannover 96 gewonnen. Claudio Pizarro, Sebastian Prödl en oud-Ajacied Markus Rosenberg tekenden daar voor de doelpunten.

Werder staat nu met 39 punten op de zesde plaats, de laatste die aan het einde van het seizoen recht geeft op Europees voetbal. Hannover heeft vier punten minder en is de nummer zeven.

Schalke wint, Huntelaar scoort (Foto: Novum)