Veel emotie bij Rutten

Fred Rutten beleeft een dramatische week. PSV verloor van FC Twente, Valencia en zondag kwam daar de 3-1 nederlaag tegen NAC Breda bij. Het leidt tot veel emotie bij de trainer.

"Dit maak je liever niet mee", reageerde Rutten voor de camera's van de NOS. "Een heel vervelende week. Er zit nu sowieso veel emotie op. Dat is denk ik ook normaal. Van mijzelf, van alles en iedereen. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht", aldus een ontgoochelde Rutten.

"Je gaat hiernaartoe om een goed resultaat te halen en als dat resultaat er dan niet is. Iedereen weet van de situatie af. Welke vormen van commentaar ik nu ook geef, het kan altijd een verschillende lading hebben. Ik hoop dat jullie er respect voor hebben als ik er verder niet te veel over zeg."

Rutten werd de vraag voorgelegd of dit niet het moment is om de eer aan zichzelf te houden en ermee te stoppen. "Je kan nu niet van mij verwachten dat ik dat soort dingen ga roepen. Ik denk dat dat heel normaal is. Ik ben zo emotioneel dat het beter is om niets te zeggen." Boosheid is volgens Rutten zijn grootste emotie op dit moment. "Boosheid op alles en iedereen. Ook op mezelf."