Trailer: Uprising: Hip Hop & The LA Riots

Er is een trailer uitgebracht voor de documentaire Uprising: Hip Hop & The LA Riots. De film, geregisseerd door Mark Ford en geproduceerd door Wesley Jones, beleefd woensdag aanstaande zijn wereldpremière op het SXSW festival in Austin, Texas.

Uprising: Hip Hop & The LA Riots is geschreven en geregisseerd door de uit Los Angeles afkomstige regisseur Mark Ford. Ford maakte eerder documentaires over de groep N.W.A., Notorious Big en Aerosmith. Uprising onderzoekt de invloed van hip hop in de jaren 80 en vroege jaren negentig en in hoe verre deze heeft meegespeeld in de grote rellen in L.A. in 1992, bij velen beter bekend als de Rodney King rellen.

20 jaar na het door rellen verscheurde Los Angeles, laat Uprising zien hoe in hip hop een voorspelling werd gemaakt - en volgens sommigen de oorzaak was - van wat zou uitlopen op de grootste rassenrellen van de 20e eeuw. De documentairemakers spraken voor de film met rappers, relschoppers, slachtoffers, politie agenten, journalisten en alledaagse burgers van South Central Los Angeles

Waarschuwing: De trailer is niet geschikt voor mensen met een zwakke maag!