Steijn: "Er zat een zege aan te komen"

ADO Den Haag-coach Maurice Steijn zag zijn ploeg in Almelo winnen (0-2). Volgens de Hagenaar was het een kwestie van tijd voordat zijn ploeg weer eens zou winnen.


"Je zou kunnen zeggen dat we bijna niet meer kunnen winnen, maar we hebben vandaag gelukkig het tegendeel bewezen. Als wij de ploeg redelijk volledig en fit hebben, dan kunnen wij aardig meedoen in die hele grote middenmoot. Er zat een overwinning aan te komen en het is heerlijk dat het vandaag gebeurt", zo meldde Steijn tegenover Eredivisie Live.

"In de rust heb ik laten weten dat we er meer druk op moesten zetten, want ik vond dat we toch iets te ver achteruit liepen. Je weet dat Heracles heel veel kwaliteit aan de bal heeft en dat je ze uit het strafschopgebied moet houden. Dat is gelukt in de tweede helft en uiteindelijk hebben we via een mooie uitbraak de 0-2 gepakt en vervolgens was de wedstrijd gespeeld."

ADO-speler Ebi Smolarek beleefde een zeer moeilijke week, aangezien zijn vader Wlodi overleed. Logischerwijs was de aanvaller daarom niet bij het duel met Heracles. "Het was een trieste week met, als je het in verhoudingen ziet, een klein hoogtepuntje", aldus Steijn.