Boris Dittrich deelt podium met Ricky Martin

De Nederlandse mensenrechtenactivist en ex-politicus Boris Dittrich staat eind maart op Broadway op het podium met zanger Ricky Martin. Een voorstelling van de nieuwe uitvoering van de musical Evita, waarin Martin een van de hoofdrollen speelt, wordt op 29 maart opgedragen aan de organisatie Human Rights Watch, waar Dittrich voor werkt.

Dat maakte hij donderdag bekend. Dittrich en Martin houden voorafgaand aan de voorstelling een toespraak over de gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders waar Human Rights Watch voor strijdt.

Het is overigens niet de eerste keer dat Dittrich op een Amerikaans podium staat. In mei 2011 speelde hij samen met Hollywoodsterren als Annette Bening en Julian Sands eenmalig in de voorstelling Cries from the Heart, die bestond uit persoonlijke verhalen van mensen die betrokken zijn bij de strijd voor mensenrechten.

De Nederlandse ex-politicus en advocaat houdt zich sinds 2007 voor de organisatie bezig met internationale rechten voor onder anderen homoseksuelen. Hij werd onlangs door het COC voor zijn werk beloond met de prestigieuze Bob Angelo Penning.

Boris Dittrich deelt podium met Ricky Martin
Boris Dittrich deelt podium met Ricky Martin (Foto: ANP)