Josh Homme klaagt oud-bandmaatjes aan

Josh Homme heeft zijn oud-bandmaatjes van Kyuss aangeklaagd. De rocker, die tegenwoordig deel uitmaakt van Queens of the Stone Age en Them Crooked Vultures, beweert dat zijn oud-collega's met de bandnaam aan de haal willen gaan.

"Dit is kut", schrijven Homme en Scott Reeder in een verklaring die naar verschillende media is gestuurd. Homme en Reeder maakten beiden deel uit van Kyuss, totdat de band in 1995 uit elkaar viel. Twee oud-Kyuss rockers bliezen de band vorig jaar nieuw leven in onder de noemer Kyuss Lives.

"We hebben volledig meegewerkt aan Kyuss Lives", schrijven Homme en Reeder. Homme maakte geen deel uit van de reünie, Reeder stond een aantal keer met Kyuss Lives op het podium. "Later ontdekten we dat de band en het management zonder ons medeweten probeerden de naam Kyuss te stelen."

Homme en Reeder vinden het jammer dat het tot een aanklacht moet komen. "Dit is precies wat we probeerden te voorkomen. Het is een trieste dag voor ons, maar vooral voor alle fans. Wat een onnodige bende."