Gerard Joling denkt nog niet aan stoppen

Gerard Joling is nog lang niet van plan zijn microfoon aan de wilgen te hangen. "Ik vind mijn vak veel te leuk", vertelt de zanger aan het AD. "Ik heb een kinderlijk enthousiasme over wat ik doe. Ik ben 51, wie ben ik dat ik op tv mag komen en dat ik weer in de top 5 sta?"

Joling vindt het 'prettig' dat hij niet krap bij kas zit. "Ik heb voor elke gulden gewerkt. Mijn vorige manager zei: zorg dat je financieel onafhankelijk wordt, haal het geld binnen. Dat heb ik mezelf altijd ingeprent."

Joling heeft nog genoeg toekomstplannen, zo wil hij graag weer een reallifesoap. "Ik heb het jaren geleden al eens gedaan met Only Joling. Dat betekende gelijk de ommekeer in mijn carrière."

Bang voor nog meer aandacht is de zanger niet. "Mijn hele leven ligt toch al op straat. Iedereen weet alles al. Ik wil best een extra tipje van de sluier oplichten." Problemen met zijn bekendheid heeft Joling dan ook niet. "Ik wilde bekend worden. Nu zal ik het moeten zijn ook. Je kunt niet zeggen: nu even niet."

Een tipje van de sluier licht Joling alvast op. "Ik doe nooit iets voor 13.00 uur", vertelt de zanger over zijn dagindeling. "Dan krijgt mijn stem rust. Dan slaap ik uit en lees ik mijn krantje. Dan eet ik mijn kwarkje en fruit en laat ik de telefoon gaan."